Follow:
Film, serier og musik

Film jeg har set #4

der_kommer_en_dag_galleri1

Der kommer en dag” foregår i 1967. En ny ungdomskultur er på vej. Kapløbet om rummet er på sit højeste og drømmen og frigørelse vinder frem over alt. På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemme Gudbjerg, hvor tiden står stille. Forstanderen har sine egne filosofer og reglementer. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris. Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og en daglig kamp for overlevelse begynder. Drengen forsøger at leve under radaren, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går og kræfterne truer med at slippe op, indser brødrene, at de er helt på egen hånd, og et gryende oprør tager langsomt form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det ulige slag for at undslippe Gudbjerg og stå op imod forstanderen og hans livsfarlige magttyranni.”

Der kommer en dag” så jeg en dag jeg var hjemme og besøge min far og hans kæreste, Alice – og hold da op for en stærk film. Med tanke på at den er baseret på virkelige hændelser, så var jeg i chok over hvad der skete i filmen. Den var virkelig barsk og jeg sad og småtudede flere gang undervejs.

Jeg kan slet ikke forestille mig at det har været sådan i Danmark i 1967, så jeg sad med en underlig følelse i kroppen efter at have set filmen. Når det så er sagt, så synes jeg det er en spændende og super god film, og jeg vil klart anbefale andre at se den. Hvis jeg skulle give den stjerner, vil jeg give den 5 ud af 6.

shooter-mark-wahlberg-250361_1280_1024

Shooter” handler om skarpskytten Bob, spillet af Mark Wahlberg, som lever i selvvalgt eksil ude i Arkansas vildmark, efter han var skyld i en uskyldig persons død . Hans tidligere kollega overtaler ham til at vende tilbage, da de har brug for hans hjælp til at forhindre et attentat på den amerikanske præsident. Men Bob bliver forrådt og hængt op på det snigmord, hans forsøgte at afværge. For at finde den rigtige morder og sandheden om, hvem der har forrådt ham, ser Bob ingen anden udvej end at flygte.”

Shooter” er efterhånden en gammel film, som er helt tilbage fra 2007. Jeg har set den et par gange tidligere, men da C spurgte om vi ikke skulle se den i forrige uge, så så vi den endnu engang. Så I kan nok regne ud så jeg synes det er en god film, siden jeg gider og blive ved med at se den.

Filmen er spændende hele vejen igennem, og det sker en masse. Jeg kan godt lide film, hvor man en gang imellem sidder med hænderne for øjnene, fordi den er SÅ spændende – også selvom man har set den 2 gange før. Men hvis jeg skulle give den her stjerner, vil jeg give den 4 og af 6.

Share:
Previous Post Next Post

Relaterede indlæg

6 Comments

 • Reply Benya Suwan

  Der kommer en dag, vil jeg rigtig gerne se! Jeg har kun hørt positivt om den og selv min lærer begyndte at fortælle om den her forleden.. Det må jeg altså lige gøre snart!! :D♥

  17. november 2016 at 11:53
  • Reply Isabella Pernille

   Ja, den skal du altså se! :D

   20. november 2016 at 18:39
 • Reply Eline Tychsen

  Shooter er vi også fa af herhjemme :)

  17. november 2016 at 13:39
  • Reply Isabella Pernille

   Det kan jeg godt forstå :P

   20. november 2016 at 18:39
 • Reply Sanne

  Min kæreste er også kæmpe fan af Shooter, så den har vi også set en del gange efterhånden :D Der kommer en dag skal jeg virkelig også bare se!

  17. november 2016 at 18:54
  • Reply Isabella Pernille

   Hehe det er også en god film :D
   Og ja, den anden skal du altså få set! :P

   20. november 2016 at 18:40

  Leave a Reply