Follow:
Browsing Category:

Bolig

  Bolig

  Det vi har brugt længst tid på i huset

  DSC03890je

  Da vi overtog nøglerne til vores hus, brugte vi det første stykke tid på at finde ud af, hvad vi skulle have lavet, inden vi skulle flytte ind halvanden måned senere. Én af de ting der blev drøftet en del var klædeskabet i soveværelset, som består af en række indbyggede skabe med skydelåger foran. Skydelågerne er forholdsvis nye, og vi synes begge de er ganske fine. “Problemet” derimod var de indbyggede skabe, som er rigtig mange år gamle. Hylderne har sikkert været hvide engang, men de var blevet lidt grønlige i det og ikke særlig pæne at se på. Så vi snakkede meget om hvad vi skulle gøre. Skulle vi købe en række nye skabe og sætte ind? Eller skulle vi forsøge og modernisere skabene istedet? Vi valgte mulighed nummer to for at spare penge, og heldigvis er resultatet blevet rigtig godt.

  Billederne nedenfor viser vores klædeskab før og efter vi har været igang. Jeg har desværre ikke et billede, hvor skydelågerne er fjernet, så alle de indbyggede skabe kan ses på én gang. Men jeg håber I kan fornemme hvor grimt skabet var inden, og hvor pænt det er blevet nu.

  PicMonkey Image1

  Som I måske kan fornemme på før-billedet, så var der to forskellige slags hylder med forskellig tykkelse, og derfor satte vi lister på alle hylderne, så de udefra ser ud til at være lige tykke. Derudover har vi sat en liste på i toppen af skabet samt i bunden, hvor gulvet ikke var afsluttet særlig pænt, som I kan se nedenfor. Det så faktisk skide grimt ud, så bare at de to lister kom på gjorde en kæmpe forskel. Den største forskel er selvfølgelig, at der er blevet malet. Først skulle hele skabet males med grunder, derefter skulle det hele males med maling for til sidst at få en omgang maling mere. Det lyder sikkert ret simpelt, men hold nu k… hvor tog det lang tid. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange timer vi har brugt på at male. Puha, det gør jeg altså ikke igen – ihvertfald ikke inden for de næste 20 år!

  PicMonkey Image2

  Selvom vores nye klædeskab slet ikke kommer til sin ret på billederne, så håber jeg I kan se en betydelig forskel. Jeg er ihvertfald skide glad for resultatet – og det var helt sikkert alle arbejdstimerne værd ;-).

  Share:
  Bolig

  “Skal vi så ikke bare købe et hus i Hjallerup, skat?”

  Skærmbillede 2018-03-03 kl. 09.15.27

  Hej bloggis – eller hvad man siger nu om dage. Der er nu ved at være kommet ro på her i huset, og inden jeg i løbet af det næste stykke tid spammer bloggen med hus og bolig, så synes jeg at det vil være på sin plads at fortælle lidt af vores “hus-historie”.

  I efteråret sidste år begyndte Christian og jeg så småt at snakke om det der med købe vores eget hus, for alle de penge vi brugte til at bo til leje for midt i Aalborg kunne vi lige så godt bruge på et hus, ikk? Så vi begyndte at snakke om, hvor vi godt kunne tænke os at bo. Jeg kommer fra Hjallerup og har altid haft en drøm om at flytte tilbage hertil, og Christian kommer fra en mikro bette by ca. 12 km nord for Hjallerup, så han var også (en lille smule) åben for at vælge Hjallerup. Dog havde vi begge forelsket os i Aalborg, og der var egentlig meget der talte for at vi ville bo der. Og når jeg siger Aalborg, så mener jeg tæt på centrum… eller ihvertfald med cykelafstand dertil. Vejgaard, Gug og alt det der rundt om kalder jeg altså også for Aalborg. Det gør man, når man ikke er opvokset i byen. Ha ha. Nå, men her i blogland er vi vilde med lister, så skal vi ikke have en liste med plus’er ved dobble A og hvorfor vi gerne vil bo i byen? Jo, det skal vi da, så den kommer her:

  1. Jeg arbejder i Aalborg.
  2. Min mor bor tæt på.
  3. Man keder sig aldrig i Aalborg, for der sker altid et eller andet i byen.
  4. I tråd med ovenstående så er der altid mange arrangementer – også gratis – som man kan tage til.
  5. Størstedelen af mine (og Christians) venner bor i Aalborg.
  6. Der er ikke så langt hjem fra Gaden.. men okay, jeg er måske også ved at være for gammel til at rende rundt derinde, så den tæller nok ikke med alligevel? ;-)
  7. Der er mange butikker, caféer, træningsmuligheder og gå-i-byen-steder.
  8. Man er aldrig “alene” når man går ture rundt i Aalborg, for der er folk overalt.

  Selvom vi var (og stadig er) vilde med Aalborg, så var der én ting der gjorde at det ikke blev den by – nemlig priserne på husene. I forhold til den størrelse og stand, som vi ønskede at købe et hus i, så var det bare slet ikke muligt at få et hus til de penge vi kunne låne i banken… med mindre det lå ud til en kæmpe trafikeret vej, som trak prisen helt vildt ned, og det ønskede vi heller ikke. Så det var egentlig det der gjorde, at vi måtte vinke farvel til Aalborg.

  Da vi havde tjekket alle husene i Aalborg og indset, at det ikke var muligt, var jeg hurtig til at spørge Christian: “Skal vi så ikke bare købe et hus i Hjallerup så, skat?”. Før han nåede at svare havde jeg nærmest søgt hele nettet igennem for huse og byggegrunde, der var til salg i byen. Og inden længe var vi ude og kigge på nogle udstillingshuse, som HusCompagniet havde. Et helt nyt hus kunne jo være skide lækkert, ikk? Vi var da også helt vilde med de huse vi fik set og var et kort sekund opsat på at vi skulle bygge et selv, men det viste sig jo, at de huse vi havde set og forelsket os i var fyldt op med vildt meget ekstra tilbehør, som (selvfølgelig) kostede ekstra, og så blev husene pludselig væsentlig dyrere, hvis man skulle have alt det med. Og så besluttede vi os for at gå i tænkeboks igen igen.

  Jeg begyndte istedet at fokusere på huse der var til salg i Hjallerup, og jeg fandt to, som jeg synes så fine ud. I slutningen af november var vi ude og se det ene. Det så super flot ud på billederne i salgsannoncen, men i virkeligheden var det noget værre skrammel. Det kunne sikkert blive pænt, men det ville koste en del og tage lang tid, og det var vi ikke interesseret i. Så det blev et nej.

  Det andet hus jeg havde kigget på, var jeg i tvivl om om jeg kunne lide. Det så lidt slidt ud i salgsannoncen, men alligevel havde jeg lyst til at se det – og det samme havde Christian heldigvis. Så en onsdag aften i starten af december var vi ude og se det, og vi blev vilde med det med det samme vi så det. Det var – utroligt nok – pænere i virkeligheden end på billederne, og vi (måske mest mig) var næsten klar til at købe huset med det samme. Uheldigvis var der allerede en anden, der havde budt på huset og faktisk lavet en aftale, og han manglede derfor kun at skrive under. Dog var der opstået nogle problemer, og han havde derfor fået en frist på en uges tid til at få underskrevet. Ejendomsmægleren var dog usikker på, om han overhovedet ville skrive under, så vi fik lov til at komme igen for at se huset allerede om søndagen. Her blev vi overbevist om, at det altså skulle blive vores hus. Så vi ventede i spænding de næste dage – og heldigvis fik ham den anden aldrig skrevet under. Så nu kunne vi få lov til at byde på huset. Så d. 16. december fik vi budt og lavet en aftale – og nu vi stod pludselig til at skulle være husejere. Og det vildeste var, at vi allerede kunne få rådighed over det fra midt i januar. Altså en måned efter vi havde budt på det. Det gik sgu stærkt – og måske lidt for stærkt. Jeg kunne ihvertfald mærke på Christian, at han ikke helt kunne vende sig til tanken om, at vi allerede skulle til og væk fra Aalborg. Normalt når man hører om folk der køber hus, så går det et halvt år før de kan overtage, men vi kunne jo nærmest overtage vores hus med det samme, og det tror jeg skræmte ham lidt. Også fordi vi havde hørt fra flere, at der kunne gå flere år før man fandt det rigtige hus, og vi fandt jo nærmest vores med det samme.

  Da vi bød på huset aftalte vi med sælger, at vi først ville overtage huset til marts, da det skulle passe med opsigelsen af vores lejlighed i Aalborg. Så derfor har vi sådan set haft huset “gratis” fra januar og til nu, og det gav os heldigvis tid til at få malet og sådan nogle ting inden vi flyttede ind – og det tror jeg også beroligede Christian lidt. Nu er vi så flyttet ind i huset. Eller det gjorde vi i fredags, så vi har faktisk allerede boet her i over en uge. Hvor vildt er det ikke lige?! Og vi elsker det – begge to. Det er simpelthen vores drømmehus vi er flyttet ind i, og jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg sidder her ved spisebordet og spiser morgenmad med min skønne kæreste i vores hus. Det er for fedt altså – og hold nu kæft, hvor jeg elsker at bo i Hjallerup!

  Share:
  Bolig

  Er det her den perfekte lampe til soveværelset?

  3bd43372a92b846c1b54a9b73aa668312

  Okay, nu kommer der igen igen igen et indlæg om lamper, men jeg har altså brug for jeres mening. Jeg skal jo ud og have fat i en del lamper til huset. Jeg har allerede købt nogle stykker til stuen, men jeg mangler lidt flere endnu bl.a. til soveværelset.

  Jeg har haft kigget lidt på fjerlamperne fra Vita Copenhagen som ses på billedet ovenover. Jeg synes de er vildt sjove, og at de passer da ret godt ind i et soveværelse med alle de fjer, ikk? Jeg er faktisk ret vild med både loftslampen og bordlampen, men at have begge på samme tid i samme rum er måske lidt for meget… eller hvad?

  Vi flytter for resten ind i huset om lige præcis en uge, så vi glæder os helt vildt, selvom der stadig er en del vi skal have på plads inden. Men vi når det nok. Vil I gerne se billeder af huset, når vi så småt begynder og komme på plads? Ej, det kommer I til uanset om I vil eller ej, for det bliver SÅ godt. Og nu vil jeg gå i gang med at få malet det sidste i soveværelset, så det rum også er helt færdigt. Wuhuu!

   

  Share:
  Bolig

  Ting jeg mangler i mit nye hus

  Untitled3

  Så kommer der endnu et boligindlæg. Sorry, men jeg kan simpelthen ikke lade være i øjeblikket. Det der nye hus fylder bare alt i mit hoved, og jeg kigger konstant på nettet efter ting jeg gerne vil købe dertil. Et nyt hus kræver jo lidt nye møbler og nyt interiør. Det ved alle da, ikk? ;-).

  På collagen ovenover kan I se nogle af de ting jeg mangler. Eller okay, mangler er måske så meget sagt. Men alle sagerne ovenover er ihvertfald ting jeg godt kunne tænke mig, og som jeg har skrevet på min ønskeseddel.

  • Royal Copenhagen tallerkner, sort mega.
   Fordi jeg kun har til 8 personer, og jeg har aldrig lært at man skal have nok til 12, så jeg mangler både de middagstallerkner og frokosttallerkner… og dybe tallerkner. Der har jeg kun 1!
  • By Lassen kubus 4.
   Fordi jeg har ønsket mig den i cirka 100 år nu, og jeg tænker at hvis jeg bliver ved med at ønske mig den, så må jeg da få den på et tidspunkt.
  • Normann Copenhagen rullebord.
   Fordi det er pisse nice, og det kunne se fedt ud i min nye stue, og hvis jeg nu fik kubus stagen, så vil den jo passe perfekt herpå.
  • Holmegaard vinglas.
   Fordi jeg næsten ikke har nogen vinglas tilbage efter de fleste er blevet smadret til fester, så jeg synes efterhånden at jeg trænger til at få nogle nye (og pæne).
  • HAY flowerpot urtepotteskjuler.
   Fordi jeg har tænk på at købe sådan et par i evigheder, og nu da jeg skal flytte i hus, så må det da være anledning nok til at købe et par, ikk?
  • Södahl Vintage Bloom sengetøj.
   Fordi det her sengetøj lige falder i min smag. Der er blomster på, det har en flot farve og det er totalt tøset. Jeg elsker det.

   

  Share:
  Bolig

  En lampe jeg har købt, en lampe jeg vil købe og lamper jeg skal vælge imellem

  Untitled

  Som I nok kan se er jeg på lampejagt. Jeg har allerede klikket Flowerpot lampen hjem. Altså loftslampen. Og næste måned når lønnen tikker ind på min konto, så klikker jeg også bordlampen hjem, for jeg er simpelthen så vild med de her flowerpot lamper, og de skal helt sikkert pynte i mit kommede hjem.

  Mit store spørgsmål til jer er egentlig vedrørende de to andre lamper på collagen. Jeg skal nemlig have en ny lampe til at hænge over mit spisebord, og jeg kan simpelthen ikke vælge. Skal jeg vælge VP Globe fra Verner Panton? Eller Octo 4240 fra Secto? Jeg synes begge er ret flotte, så jeg kan slet ikke bestemme mig. Så derfor vil jeg gerne høre, hvilken I synes er pænest?

  Hvis I kan anbefale andre flotte lamper, så må I endelig sige til. Jeg kunne godt bruge lidt inspiration, og det er uanset om det er væglamper, loftslamper eller bordlamper.

  Nå, min seng kalder, så jeg kan blive frisk til en ny arbejdsdag imorgen. Rigtig god aften til jer! <3

  Share:
  Bolig

  Ét skridt tættere på husdrømmen

  Untitled

  Ej, det er faktisk sjældent der er indlæg om bolig på bloggen, men lige nu er vi jo på husjagt, og da vi er tættere på drømmehuset end vi nogensinde har været, så kan jeg slet ikke tænke på andet end hvad jeg synes kunne være pænt deri. Ja faktisk er vi så tæt på, at vi forhåbentlig snart kan kalde os for husejere, men jeg tør ikke helt sige det højt endnu, for det hele skal lige være ordenligt på plads inden jeg tør tro på noget :-P.

  Men hvis huset bliver vores, så vil jeg dælme gerne have en ferm living plant box i stuen. Jeg synes simpelthen den er så fed og enkel, at den bare SKAL stå i mit nye hus. Det store spørgsmål er bare hvilken farve jeg vil have den i. Sort eller hvid? Hmm.. Det må jeg vente med at tage stilling til der er styr på alt med det nye hus. Men det satser jeg på, at der bliver i løbet af de næste par dage, så det bliver bare spændende.

  Nå, nu vil jeg lave lidt aftensmad og slappe af resten af aftenen. Jeg håber I får en skøn aften!  <3

   

  Share:
  Bolig

  Lidt hvide ønsker til mit nye hus

  Untitled

  Det er ikke nogen hemmelighed, at Christian og jeg er begyndt at kigge efter hus. Og vi vil gerne bo i den by, hvor jeg kommer fra, som ligger ca. 20 km. nord for Aalborg. Vi har overvejet at bygge selv, men vi har også været ude og kigge på 2 andre huse. Faktisk var vi ude og se på et i går aftes, som jeg var ret begejstret for, og som er et hus, jeg sagtens kunne se mig selv bo i. Men om det bliver det ved jeg ikke, for der er måske allerede en anden køber til det, så lige nu venter vi egentlig bare på at høre fra ejendomsmægleren, da vi rigtig gerne vil se det igen – selvfølgelig kun hvis det ikke bliver solgt til den anden køber. Så det er lidt spændende.

  Alt det her huskiggeri har fået mig til at tænke over hvilke møbler, interiør og hvilken stil jeg gerne vil have i mit kommende hus. Og jeg har mange ønsker. Nogle dyre og nogle lidt billigere, og nogle af mine ønsker kan I se på collagen ovenover. I vores lejlighed har vi mange sorte og mørke ting, og det er jeg begyndt at blive træt af. Derfor kunne jeg godt tænke mig at nogle af dem blev udskiftet med hvide, og det er altså derfor at alle tingene ovenover er hvide. Det tror jeg altså kunne blive godt.

  En ting jeg har ønsket mig længe er den famøse flowerpot lampe fra Verner Panton. Den har jeg altid drømt om at skulle have stående i mit (kommende) hus, så derfor bliver den købt lige så snart, vi har fundet drømmehuset. Og derefter går jeg i gang med at spare op til de andre ting på collagen. Og så bliver det dælme et fint hus. Det er jeg sikker på! ;-)

  Share: