Follow:
Browsing Category:

Film, serier og musik

  Film, serier og musik

  Det musik jeg har lyttet mest til i 2017

  happy-dance-animated-gif-image-1-2happy-dance-animated-gif-image-1-2

  For 1 år siden lavede jeg et indlæg magen til dette bare omhandlende det musik jeg lyttede mest til i 2016 (her), men i år skal det selvfølgelig handle om år 2017.

  Jeg har hørt langt mere musik i år end sidste år. Sidste år havde jeg hørt 7.000 minutter, men i år er den allerede oppe på 9.942 minutter, så min Spotify er blevet brugt en del mere i 2017. Sidste år skrev jeg at jeg kun hørte musik, når jeg holdt fest og gav derfor skylden herpå, men det tror jeg ikke jeg kan i år. Jeg har nemlig slet ikke holdt særlig mange fester, men jeg har derimod løbet en hel del. Og jeg kan ikke løbe uden at høre musik, så derfor er det primært på mine løbeture jeg har hørt musik, hvilket forhåbentligt også kommer til at afspejle sig.

  Jeg er dog alligevel overrasket over at min top 3 af yndlingskunstnere ifølge Spotify er følgende:

  1. Gulddreng
  2. Citybois
  3. Jimilian

  Sidse år var Gulddreng “kun” nummer 4 på min liste, så jeg har fået hørt en del mere af ham i år. Men alle 3 ovenover er altså ikke noget jeg hører, når jeg løber. Det er derimod noget jeg hører en del, når jeg er fuld. Ha ha. Så sneg der sig alligevel lidt fest herind over. Jeg elsker at skråle med på alle 3 kunstnere, når først alkoholen tager over, så jeg må alligevel have holdt lidt mere fest end hvad jeg lige troede.

  Min top 3 over de mest afspillede sange på min Spotify er:

  1. Free Tibet (ASOT 795) – Vini Vici Remix
  2. Despacito
  3. Gertrud

  Ej okay, den eneste sang af de 3 jeg hører, når jeg løber, er den første. Den hører jeg til gengæld også rigtig meget. Især når det bliver hårdt, for så minder den mig om, at jeg skal give den endnu mere gas. Jeg har hørte faktisk sangen første gang til spinning engang tidligere på året, hvor vi altid cyklede til den de sidste 5 minutter af timen, og her gjaldt det nemlig om at give alt hvad man havde, og det er derfor jeg altid hører den her sang, når jeg er ved at blive træt, for så forbinder jeg den med lige at yde lidt mere.

  De to andre sange er fra vores fester, så endnu engang er der bevis for at jeg løj lidt, da jeg ovenover skrev at jeg ikke rigtig havde holdt fest i år. Ha ha.

  Share:
  Film, serier og musik

  3 serier jeg bare ikke kan få nok af

  Jeg har efterhånden set ufattelig mange serier. Nogle var ret dårlige. Nogle var ok. Nogle var kedelige. Nogle var egentlig fine nok – og så var der de her få serier, der bare var SÅ gode, at jeg slet ikke kunne få nok. I ved de der serier, hvor man kan se flere sæsoner på én dag, fordi man bare ikke kan stoppe igen. Sådan havde jeg det, da jeg så de 6 serier nedenfor, og hvis I ikke har set dem, så synes jeg helt sikkert I skulle gå igang. Lige nu!

  dexter-1

  Dexter handler overraskende nok om Dexter Morgan. Han arbejder i Miami som kriminaltekniker med speciale i blodstænk. Siden han var lille har han haft trang til at dræbe, og han udvikler sig derfor til en seriemorder. Hans adoptivfar lærte ham dog at styre trangen til at dræbe, men da han dør, må Dexter gå rundt med den her dybe hemmelighed for sig selv. Som billedet ovenover nok afslører, så bliver fristen for stor for Dexter, og han ender med at slå en række mennesker ihjel. Dexter er dog en lidt speciel seriemorder, da han kun slår ustraffede forbrydere ihjel.

  Serien består af 8 sæsoner, og den er altså vildt spændende. Det er faktisk ved at være længe siden jeg har set den, så jeg overvejer at gå igang med den igen. Jeg så Dexter med min kæreste, og han var altså lige så vild med serien, som jeg var og stadig er.

  charlie-hunnam-sons-of-anarchy-episode-lengths-fx

  Sons of Anarchy handler om motorcykelklubben SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club, Redwood Original). Serien følger Jax Teller, som lige er blevet far, og som er vicepræsident i klubben. Han forsøger at finde sin retning her i livet, men det er ikke nemt som nybagt far, og som medlem af en kriminel motorcykelklub, som lever af at sælge våben. I serien bliver han fremstillet som en kærlig familiefar og et betænksom medlem af klubben på trods af at han myrder, torturer, manipulerer og knalder sig igennem serien. Jo længere man kommer i serien, jo blodigere bliver den, men den er dælme god og spændende hele vejen igennem.

  Serien består af 7 sæsoner. Det her er nok den serie, hvor jeg har siddet med åben mund flest gange, for hold nu op, der sker mange sindssyge ting. Tag og se den, hvis I ikke allerede har den!

  BB_FinalEps

  Breaking Bad handler om kemilæreren Walter White, som lige er blevet diagnosticeret med kræft, og som har fået at vide, at han kun har to år tilbage at leve i. Han forsøger at sikre sin families fremtidige økonomiske situation ved at slå sig sammen med en tidligere studerende, Jesse, for at producere og sælge amfetamin. Hvad de laver sammen er selvfølgelig hemmeligt, men som man kommer længere i serien, så stiger det hele nok Walter lidt til hovedet. Han vil nemlig tjene flere og flere penge, mens han på samme tid er nødt til at finde på flere og mere komplicerede dækhistorier overfor sine nærmeste for at kunne producere mere amfetamin.

  Serien består af 5 sæsoner, og at den er blevet kaldt en af verdens bedste, kan jeg egentlig godt forstå. Den er nemlig vildt god og sindssyg spændende, og man kan slet ikke få nok, når først man går i gang.

  Share:
  Film, serier og musik

  Film jeg har set #12

  GalleryMovies_1920x1080_IntlKeyArt_57a3cb0dc87909_86070665Suicide Squad handler om et hold be­stå­en­de af ver­dens far­lig­ste in­despær­re­de su­per­s­kur­ke ud­sty­res med de kraf­tig­ste vå­ben i re­ge­rin­gens ar­se­nal for at gen­nem­fø­re en mis­sion, hvor et mystisk uover­vin­de­ligt væ­sen skal ned­kæm­pes. Den ame­ri­kan­ske ef­ter­ret­nings­a­gent Aman­da Wal­ler er over­be­vist om, at kun en hem­me­lig grup­pe be­stå­en­de af fle­re for­skel­li­ge, forag­te­li­ge in­di­vi­der med in­gen­ting at mi­ste, kan kla­re den­ne mis­sion. Men pla­nen er na­tur­lig­vis for­bun­det med stor ri­si­ko, og Rick Flag, Har­ley Quinn, De­ads­hot, Kil­ler Croc, Ka­ta­na, Cap­tain Boo­me­rang, El Di­ablo og En­chantress er så langt fra de op­lag­te ver­dens­f­rel­se­re, som man kun­ne fo­re­stil­le sig.”

  Filmen her har jeg længe gerne ville se, men jeg fik aldrig taget mig sammen da den gik i biografen. Men for et par uger siden opdagede jeg den på Blockbuster, og så fik jeg den endelig set.

  Jeg synes faktisk det er en god film – også lidt underlig, men det er nok mest fordi det normalt ikke er en film, jeg ville falde for. Men der var bare et eller andet herved, der gjorde at jeg havde lyst til at se den, og jeg synes da også den var både sjov, mystisk og spændende. Og faktisk kunne jeg godt finde på at se den igen, så det er jo kun et godt tegn. Så hvis I keder jer en dag, så vil jeg da helt sikkert anbefale jer at se filmen her. Og hvis den skal have et antal stjerner ud af 6, så vil jeg give den 4… nej, 4,5!!

  osynligfront-e1486462921785

  Den osynlige gästen handler om en ung forretningsmand, der efter at være vågnet ved siden af sin nu døde elsker på et hotelværelse ansætter en advokat for at finde ud af, hvordan han endte som mordmistænkt. Han husker nemlig intet, og han har nu én nat – men ingen spor – til at bevise at det umulige er sket.”

  Filmen her fik jeg anbefalet af en kollega, og da jeg kedede mig en aften gav jeg mig til at se den. Den er faktisk ret spændende og bedre end jeg lige havde regnet med. Det eneste der irriterer mig er at de ikke snakker engelsk men spansk (selvfølgelig med danske undertekster), og sådan noget synes jeg er træls, når jeg ser film. Men det betyder heldigvis ikke så meget for min mening om filmen, for den er helt sikkert et kig værd. Og ud af 6 stjerner vil jeg give den 4.

  Share:
  Film, serier og musik

  Film jeg har set #11

  https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage281971sunny_pawar

  Lion handler om den 5-åri­ge in­di­ske dreng Sa­roo fa­rer vild i de ka­o­ti­ske ga­der i Calcut­ta ef­ter at være fal­det i søvn på et tog. Han er tu­sind­vis af ki­lo­me­ter hjem­me­fra og en­der med at bli­ve adop­te­ret af et par i Au­stra­li­en. 25 år se­ne­re er øn­sket om at bli­ve gen­for­e­net med sin bi­o­lo­gi­ske fa­mi­lie stør­re end no­gen­sin­de og ved hjælp af nog­le vage barn­doms­min­der og Goog­le Earth, be­gyn­der Sa­roo sin sø­gen.”

  Filmen her så jeg faktisk for første gang til Zulu Sommerbio igår. Da vi tog derhen anede jeg intet om den, og jeg havde aldrig hørt om den, så jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente. Filmen viste sig heldigvis at være rigtig god, og det er helt sikkert en jeg gerne vil se igen. Den er baseret på en virkelig historie, og at man også får de “rigtige” personer at se til sidst i filmen, gjorde blot filmen bedre og mere troværdig. Jeg både græd af glæde og af sorg, så har man nemt til tårer, så vær sikker på at de kommer trillende et par gange i filmen. Hvis jeg skulle give filmen et antal stjerner ud af 6, vil jeg give den 5,5. Så den er helt sikkert et kig værd, hvis I spørger mig.

  maxresdefault

  Imperium havler om Nate Fo­ster, som er en ung, ide­a­li­stisk og højtud­dan­net FBI-ana­ly­ti­ker, som be­kæm­per uden­land­ske ter­r­o­ri­ster. Da han fin­der en smug­let for­sen­del­se af cæ­si­um-137 – en in­gre­di­ens, der be­nyt­tes i bom­ber – kon­sul­te­rer Nate agent An­gela Zampa­ro, som er af den over­be­vis­ning, at bag­mæn­de­ne er høj­re­ek­stre­mi­ster. For at be­vi­se det­te tvin­ges Nate der­for til at gå un­dercover blandt en grup­pe høj­re­ek­stre­me ter­r­o­ri­ster, som vil ren­se lan­det gen­nem død og øde­læg­gel­se.”

  Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden jeg har set den her film, og faktisk fik jeg aldrig set den færdig. Jeg faldt nemlig i søvn, så det siger nok lidt om hvad jeg synes. Jeg synes egentlig filmen var spændende nok i starten, men så begyndte jeg at kede mig – og ja, så kunne jeg ikke holde mig vågen længere. Så filmen her er ikke en jeg er særlig meget fan af, og jeg tror aldrig jeg får taget mig sammen til at se slutningen. Så hvis den skal have nogle stjerner, så får den 1 ud af 6. Kun fordi den lige fangede mig lidt i starten.

  Share:
  Film, serier og musik

  Film jeg har set #10

  23ALLIED-facebookJumbo

  ” I Allied bliver de to spio­ner Max Va­tan og Ma­ri­an­ne Beau­sejour un­der 2. Ver­denskrig hy­ret til at slå en tysk em­beds­mand ihjel. Un­der mis­sio­nen fo­rel­sker agen­ter­ne sig, og da de ven­der til­ba­ge til Lon­don, er øn­sket at star­te en fa­mi­lie og bli­ve gift. Idyl­len for­svin­der hur­tigt, da Max bli­ver kon­tak­tet af ef­ter­ret­ning­s­tje­ne­sten, der præ­sen­te­rer ham for en ube­ha­ge­lig nyhed om sin el­ske­de. Er hun til at sto­le på? El­ler ar­bej­der hun i vir­ke­lig­he­den for fjen­den? Max bli­ver tvun­get til at læg­ge en fæl­de for hen­de for at fin­de frem til sand­he­den.”

  Filmen her var jeg i biografen for at se. I ved jo at jeg er vild med (næsten) alt hvad der handler 2. verdenskrig, så selvfølgelig skulle jeg ind og se den her. Jeg var vældig begejstret dengang, og nu da jeg kan se at den er kommet på Blockbuster, så vil jeg helt sikkert anbefale jer at se den, hvis I mangler en film til iaften. Den er super spændende, og så gør Brad Pitt nu også et eller andet godt ved filmen, så det er altså en man er nødt til at se!

  Hvis jeg skal give filmen en antal stjerner, som jeg jo plejer at gøre, så vil jeg give den her 5 ud af 6, så det er helt sikkert en af de bedre – og en jeg rigtig gerne vil se igen.

  Captain-Phillips-DI-2

  “I filmen Captain Phillips er Fragtski­bet Ma­ersk Ala­ba­ma på vej til Mom­ba­sa i Ke­nya med en last på 17.000 tons, da ski­bet bli­ver bor­det af en grup­pe pira­ter 440 km ud fra den so­ma­li­ske kyst. Stør­ste­delen af ski­bets be­sæt­ning på 20 mand gem­mer sig i ma­skin­rum­met, imens Kap­ta­jn Ri­chard Phil­lips og to an­dre bli­ver til­ba­ge på dæk­ket for at for­hand­le med pira­ter­ne. Fra ma­skin­rum­met sæt­ter be­sæt­nin­gen imid­ler­tid ski­bets driv­kraft ud af spil og i fru­stra­tion over den mang­len­de navi­ga­tion, be­slut­ter pira­ter­ne at in­ten­si­ve­re for­hand­lin­ger­ne. Cap­tain Phil­lips er ba­se­ret på de vir­ke­li­ge be­gi­ven­he­der, der ram­te Mær­sk-ski­bet i april 2009, og som re­sul­te­re­de i den før­ste kapring af et ame­ri­kansk fragtskib i 200 år.”

  Filmen her har næsten lige været vist i fjernsynet (igen), og jeg sad næsten klistret til skærmen. Filmen er som nævnt baseret på en virkelig historie, og det gør bare hele filmen endnu mere spændende end den er i forvejen. Så måske kan I fornemme min begejstring for den her film også, og det er helt sikkert en jeg også synes man skal se, hvis man ikke har det. Hvis den skal have et antal stjerner, så vil jeg give den 5 ud af 6, så jeg har været gavmild i dag ;-).

  Share:
  Film, serier og musik

  Film jeg har set #9

  hacksaw-ridge-Final-Poster_C-1200x678

  “Da den unge ame­ri­ka­ner Des­mond T. Doss ger­ne vil være læge, mel­der han sig som sy­geple­jer un­der 2. Ver­denskrig. Men han er sam­ti­dig pa­ci­fist og næg­ter at bære vå­ben, hvil­ket mi­li­tæ­rets øver­ste le­del­se fin­der både dumt og uansvar­ligt. Men Doss får al­li­ge­vel lov til at tje­ne sit land ved Sla­get om Oki­nawa, der hø­rer til blandt Stil­le­havskri­gens blo­dig­ste. Her ka­ster han sig med stort hel­te­mod de­di­ke­ret ud i kri­gens ræds­ler – ikke for at dræ­be, men for at red­de sår­e­de sol­da­ters liv.”

  Hacksaw Ridge er en film, som handler om 2. verdenskrig og som er baseret på virkelige hændelser. 2 ting som jeg elsker ved film, så den her faldt selvfølgelig lige i min smag. Den er dog meget barsk, og jeg måtte holde mig for øjnene flere gange. Det er altså ikke for sarte sjæle at se folk blive sprængt i stykker eller dræbt på anden brutal vis. Puha. Men selvom den er hård at se (for en pivskid som mig), så er det helt sikkert en film jeg vil anbefale. Og hvis jeg skal give den et antal stjerner vil jeg give den 5 ud af 6.

  the-grey

  “I filmen ‘The Grey’ beskytter Ottway en olieboring i Alaska mod naturens vilde dyr. Da turen endelig går hjem, styrter flyet ned midt i ødemarken uden myndighedernes viden. Den overlevende gruppe må nu stå sammen imod kulden, frygten og ikke mindst flokke af ulve. Filmen følger nu den overlevendes gruppes forsøg på overlevelser, hvor Ottways kendskab til rovdyrene bliver en stor hjælp. Men er det nok til at overleve den desperate situation?”

  The Grey så jeg i weekenden, og faktisk havde jeg ikke hørt om den før jeg tilfældigvis stødte på den. Jeg synes den lød spændende, så jeg gav den en chance. Og jeg synes nu at den var god. Og barsk. Sådan virkelig barsk. Man ser bl.a. flere personer blive spist af ulve, og det er altså ikke rart at se. Puha.

  Filmen kan godt virke lidt langtrukken, men derfor synes jeg stadig den er et kig værd. Den er god, spændende og mystisk. Jeg var fx ikke helt med på slutningen. Hvem overlever? Er der nogen der kan fortælle mig det? Nå, men udover det, så vil jeg give den her film 4 ud af 6 stjerner.

  Share:
  Film, serier og musik

  Film jeg har set #8

  Så blev det tid til endnu et indlæg om film jeg har set. Og denne gang skal det handle om 2 film, som jeg er ret så begejstret for – nemlig Deepwater Horizon og Kvinden i toget.

  deepwater-horizon-movie-reviews

  “Den 20. april 2010 be­gyn­der som en hvil­ken som helst an­den dag på ver­dens mest avan­ce­re­de olie­p­lat­form. Men en se­rie af ulyk­ker for­vand­ler plud­se­lig De­epwa­ter Ho­rizon til et in­fer­no af ild og eks­plo­sio­ner, og mens plat­for­men fal­der sam­men, er ar­bej­der­ne fan­get i en gi­gan­tisk døds­fæl­de. Nu bli­ver det op til ma­skin­meste­ren Mike Wil­li­ams at sam­le alt sit mod for at red­de sine kol­le­ger ud i live.”

  Den her film var jeg i biografen for at se, og jeg har faktisk også set filmen herhjemme efterfølgende. Så I kan nok godt regne ud at jeg synes godt om den her film. Endnu engang er jeg vild med en film, som er baseret på en virkelig hændelse. Og derfor bliver jeg blot endnu mere rørt over handlingen. Faktisk endte jeg også med at fælde et par tårer, da jeg var i biografen for at se den, for den er sgu lidt sørgelig.

  Jeg vil helt sikkert anbefale jer at se den her film, hvis I ikke ved hvad I skal se en dag. Den er super god og vildt spændende, og hvis jeg skulle give den stjerner vil jeg give den 5,5 ud af 6.

  emily-blunt-kvinden-i-toget

  “Rachel Wat­son er be­ta­get af det til­sy­ne­la­den­de per­fek­te par, som hun hver dag ser fra sit pend­ler­tog, der kø­rer for­bi de­res hus. En dag ser hun no­get cho­ke­ren­de, og i det øje­blik æn­dres alt. Ra­chel dri­ves af spæn­din­gen og sin be­sæt­tel­se og får en chan­ce for at bli­ve en del af de liv, som hun kun har be­trag­tet på af­stand, men hvor langt vil hun gå for at af­slø­re sand­he­den? Kvin­den i to­get er ba­se­ret på Pau­la Hawkin­s’ be­st­sel­ler.”

  Filmen her har jeg set for nylig. Jeg fik aldrig set den i biografen. Nok mest fordi jeg ikke vidste om den var noget for mig eller ej. Traileren forvirrede mig, og jeg kunne ikke helt finde ud af hvad filmen egentlig handlede om. Men så tog jeg mig sammen, og fik filmen set herhjemme i weekenden.

  Selvom jeg var halv forvirret det første stykke tid af filmen, så begyndte det pludselig at give mening. Og jeg synes faktisk den blev utrolig spændende. Derfor er det også endnu en film jeg vil anbefale jer at se. Hvis jeg skal give den et antal stjerner, så vil jeg give den 5 ud af 6.

  Share: