Follow:
Browsing Category:

Mad og opskrifter

    Mad og opskrifter, Samarbejde

    Min yndlings grød med proteinpulver

    (Reklame)

    IMG_1967

    Jeg er helt vild med havregrød og spiser det ofte. En gang i mellem blander jeg proteinpulver i – og tadaah, så er det proteinprød. På denne måde får jeg lidt ekstra protein, men det gør også at grøden kommer til at smage forskelligt alt efter hvilken variant af proteinpulver, jeg kommer i. De sidste mange gange har jeg brugt vanilje men chokolade er nu også altid et hit. Det er egentlig hammer nemt at lave proteingrød, og det kræver ikke særlig mange ingredienser;

    • 50 g. havregryn
    • 3-4 dl. vand
    • Få dråber sødemiddel
    • 20 g. proteinpulver

    Det hele blandes sammen og laves i en gryde på komfuret eller i mikroovnen, hvis det skal gå stærkt. Har I ikke proteinpulver derhjemme eller trænger I blot til at få lageret fyldt op, så har billig-fitness.dk et stort udvalg :-).

     

    Share:
    Mad og opskrifter

    Lidt om nytår, tapas og vinbar i Århus

    Billede - DK (1)

    Skærmbillede 2017-12-20 kl. 12.43.52 Skærmbillede 2017-12-21 kl. 19.17.12

    Nu er det godt nok snart jul, og mange tænker garanteret kun på at blive helt klar hertil. Jeg er dog helt klar til jul, så derfor er jeg begyndt at tænke over nytår, og hvad vi skal have at spise. Vi skal nemlig holde nytårsfest hos os, så derfor skal jeg have fundet på noget lækkert og noget som alle kan lide.

    Jeg har tænkt og tænkt og tænkt, og nu tror jeg endelig jeg har fundet frem til hvad nytårsmenuen skal bestå af. Vi skal nemlig have tapas, for tapas er jo små dejlige retter, som kan sættes sammen på kryds og tværs, hvilket giver mulighed for at man kan smage en masse forskellige ingredienser. Og så burde der også være noget for selv den mest kræsne gæst.

    Hvis jeg havde boet tættere på Århus havde jeg helt sikkert valgt den nemme løsning og bestilt en nytårs-tapas-menu hos Stechers, som I kan læse mere om her. Jeg har nemlig hørt, at det skulle være et af de bedste tapassteder og vinbarer i byen. Så næste gang jeg bevæger mig syd på mod Århus, så skal jeg helt sikkert ind og have tapas (og vin og bobler ad libitum) på Stechers. Det lyder lige som noget for mig :-P.

    Billederne ovenover er iøvrigt tyvstjålet fra Stechers hjemmeside, og jeg har ladet mig inspirere heraf til hvad jeg skal have handlet ind til nytår. Nu da jeg jo ikke har mulighed for at hente nytårsmenuen i Århus, så må jeg nemlig selv igang med madlavningen. Jeg har faktisk aldrig prøvet at servere tapas for nogen, så jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå. Men jeg har til gengæld fået det hos veninder flere gange, og der findes altså ikke noget bedre end en god omgang tapas. Det må I da give mig ret i, ikk?

    Share:
    Mad og opskrifter

    Karamelstænger… også kendt som verdens bedste Maraboukage!

    DSC03607111 DSC03619444

    Jeg er helt vild med studenterbrød og romkugler, men der nu alligevel én kage der topper de to. Det er nemlig kagen ovenover. Ifølge min opskrift hedder den karamelstænger, men det synes jeg ikke passer til kagen. Jeg kalder den istedet for Maraboukage. Det synes jeg også lyder bedre. Jeg bagte kagen i sidste uge, da jeg skulle have den med på arbejde. Og heldigvis var mine kolleger også ret vilde med den, så det var en klar succes.

    Hvis I en dag får lyst til en rigtig usund men hammer lækker kage, så synes jeg helt klart at I skal prøve den her kage. Og husk og brug Marabouchokolade. Jeg har nemlig prøvet med billigere chokolade, og det var altså ikke nær så godt. Nå, men her kommer opskriften…

    DET SKAL DU BRUGE:

    • 200 g. smør eller margerine
    • 140 g. farin
    • 1 æggeblomme
    • 300 g. hvedemel
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 200 g. Marabou-mælkechokolade
    • Kokosmel til at pynte med
    • Smør eller margerine til bradepanden

    SÅDAN GØR DU:

    1. Rør fedtstof og farin godt sammen.
    2. Bland æggeblommen i.
    3. Tilsæt mel og vaniljesukker og arbejd det hele sammen til en dej.
    4. Bred dejen ud i en smurt bradepande (Ca. 30 x 20 cm).
    5. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min.
    6. Bræk chokoladen i små stykker og læg stykkerne på den varme kage. Når stykkerne smelter, så smørres det ud over kagen.
    7. Drys herefter kokosmel på kagen.
    8. Lad kagen køle af indtil chokoladen er stivnet, og sker den herefter ud i små firkanter.
    9. Så er din maraboukage klar til at blive spist! :-)
    Share:
    Mad og opskrifter

    Mine yndlings burgersteder i Aalborg

    Skærmbillede 2017-07-12 kl. 20.54.45

    Det er ikke nogen hemmelighed at jeg virkelig elsker en god burger. Gerne en stor, fed og snasket en. Derfor har jeg også været mange steder rundt på cafeer og take-away steder her i byen for at spise mig mæt og tyk i burgere. Selvom jeg tit tænker jeg skal prøve og vælge noget andet end en burger, så ender jeg alligevel altid med at vælge burgeren frem for fx en lækker pastaret eller en salat (selvom jeg nok ville have bedre af at vælge salaten. Ha ha). Og nu til det indlægget skal handle om – nemlig nogle af mine yndlings burgersteder her i skønne Aalborg:

    Grillen Burgerbar
    Et af mine aboslut favorit steder. Det hele er meget simpelt og så smager det bare virkelig godt. Indtil videre har jeg smagt 3 forskellige burgere herfra – en John Doe, The Pablo Project og en Bacon & Cheese burger. Alle 3 kan stærkt anbefales sammen med deres virkelig gode fritter. Her er jeg især fan af deres curly fries, som skal dyppes i deres monster gode aioli. Mums, siger jeg bare! Billedet ovenover er faktisk herfra, og det er taget så sent som i dag, hvor jeg var forbi endnu engang.

    Grillen Burgerbar ligger Ved Stranden 1, og deres menukort kan ses her.

    Café Peace
    Cafe Peace er en af de hyggeligste caféer her i Aalborg, hvis I spørger mig. Alt hvad jeg har smagt derinde har været suverænt, og det gælder selvfølgelig også deres burgere. Jeg har hver gang fået deres Gourmet burger, og den er virkelig kanon. Bollen er en blød hvedebolle, som bare gør burgeren ekstra god. Derudover får man nogle vildt lækre pommes fritter dertil sammen med en voldsom god aioli. Næste gang jeg skal forbi Peace, vil jeg smage deres Peace Al Picante, som også lyder lækker.

    Cafe Peace ligger på Boulevarden 4, og deres menukort kan ses her.

    Caféen
    Et lille hyggeligt sted, som jeg helt tilfældigt stødte på for et godt stykke tid siden. Jeg har indtil videre kun smagt deres klassiske burger, som til gengæld også er vildt god. Til burgeren får man serveret små ovnbagte kartofler til, og selvom jeg normalt er mest til pommes fritter, så synes jeg faktisk det fungerer ret godt sammen med deres dip. At deres burger for nylig er kåret til Aalborg bedste, kan jeg godt forstå. Det er virkelig en suveræn en af slagsen.

    Cafeen ligger på Gammeltorv 4, og deres menukort kan ses her.

    Burger GO
    Hvis jeg skal have en tilpas snasket take away burger, så henter jeg den hos Burger Go. Ingen tvivl om det. Det er det perfekte måltid til at pleje tømmermændene eller bare til en dag, hvor man har lyst til at være lidt ekstra usund. Og sådan nogle dage har vi alle vel en gang imellem, ikk?

    Burger GO ligger ved Stranden 11B, og deres facebookside kan findes her.

    Café Visa
    Hvis man er rigtig sulten. Altså sådan virkelig rigtig meget sulten, så er Visa det helt rette sted. Det er endnu ikke lykkedes mig at tømme tallerknen med burgeren og de mange kartoffelbåde på – og jeg plejer ellers at kunne spise meget. Og jeg har endda kun fået en almindelig burger (Husets burger) og ikke XL burgeren. Så Visa er et sted, man ikke går sulten fra. Burgeren her serveres med ciabattabrød og med en super god hvidløgsmayonnaise, og det er altså bare rigtig godt.

    Café Visa ligger på J. F. Kennedys Plads 1, og deres menukort kan ses her.

    Det blev godt nok et langt indlæg, men det er ikke helt slut endnu. For jeg har synes lige at jeg skal nævne at jeg selvfølgelig ikke smagt alle Aalborgs burgere (endnu), så der er selvfølgelig nogle steder jeg rigtig gerne vil forbi. Og gerne snarest. Det er blandt andet Eatlow, Cafeministeriet, Spiret og Vesterå. Hvor synes I man kan få den bedste burger?

    Share:
    Mad og opskrifter

    Sund morgenmad: Kiwigreenie

    DSC02729

    Jeg er blevet helt vild med at lave greenies… eller smoothie bowls… eller hvad man nu kalder det. Og i weekenden prøvede jeg at lave en med kiwi, og den blev altså bare hammer god. Så god at jeg selvfølgelig vil dele opskriften med jer herinde, hvis I nu skulle få lyst til at forkæle jer selv en morgen med en god morgenmad :-).

    DET SKAL DU BRUGE:

    • 1,5 kiwi (Den sidste halvdel kan evt. bruges som topping)
    • 70 g. frossen spinat
    • 1/2 frossen banan
    • 1 dl. vand
    • 1 lille tsk. vaniljepulver
    • 2 spsk. skyr neutral (Kan sagtens undværes, hvis man ikke er til det)

    SÅDAN GØR DU:

    1. Blend kiwi, spinat, banan og vand.
    2. Put vaniljepulver og skyr i og rør rundt.
    3. Put valgfri topping på fx müsli, frugt osv.
    4. Værsgo’ og spis.
    Share:
    Mad og opskrifter

    Sund morgenmad: Greenie med spinat

    DSC02664

    Som I måske har set på min Instagram (isabellapernille), så er jeg helt vild med morgenmad. Ja faktisk er det mit yndlingsmåltid på dagen, så jeg elsker at lave noget sundt og lækkert. Idag har jeg lavet en greenie med bl.a. spinat, banan, hindbær og selvfølgelig skyr. Jeg elsker jo skyr, så hvis ikke jeg spiser “ren” skyr med frugt, så skal jeg altså have et eller andet med skyr i. Kan man blive skyr-afhængig? For så er jeg det ihvertfald. Ha ha.

    Jeg synes selv at greenien ovenover smager vildt lækkert, så selvfølgelig vil jeg dele opskriften med jer her på bloggen. Jeg  har hentet inspirationen hertil hos Life By Nan, som jeg iøvrigt vil anbefale jer at kigge forbi.

    DET SKAL DU BRUGE:

    • 1,5 dl. væske (Jeg bruger bare vand, men du kan fx også bruge mælk, mandelmælk, juice eller hvad du nu kan finde på)
    • 100 g. frossen spinat
    • En lille håndfuld frosne hindbær
    • 1/2 frossen banan
    • 1 tsk. vaniljepulver
    • 2 spsk. skyr
    • Topping (Jeg har her brugt proteincrunch og hindbær, men det er kun fantasien der sætter grænser her)

    SÅDAN GØR DU:

    1. Blend spinaten, hindbærerne, bananen og væsken.
    2. Put vaniljepulver og skyr i og rør det hele sammen.
    3. Slut af med topping.
    4. Værgo’ og spis.
    Share:
    Mad og opskrifter

    Lækker standard chokoladeproteinsmoothie

    DSC026282

    Idag efter træning fik jeg lyst til en proteinsmoothie. Og da jeg lige har fået nyt proteinpulver hjem med chokoladesmag, så skulle det selvfølgelig prøves. Det blev derfor til en helt standard chokoladeproteinsmoothie, som egentlig smager ganske fortrinligt. Hvis I har lyst til også at lave en, så kommer opskriften her.

    DET SKAL DU BRUGE:

    • 25 gram proteinpulver med chokoladesmag
    • 300 ml. skummetmælk
    • Ca. 1 banan
    • 4-5 isterninger
    • Evt. Zero Topping med chokoladesmag (fra Bodylab) til at putte på toppen

    SÅDAN GØR DU:

    1. Blend det hele.
    2. Værsgo’ og drik!

    Rigtig dejlig søndag til jer :-).

    Share: