Follow:
Opskrifter

Karamelstænger… også kendt som verdens bedste Maraboukage!

DSC03607111 DSC03619444

Jeg er helt vild med studenterbrød og romkugler, men der nu alligevel én kage der topper de to. Det er nemlig kagen ovenover. Ifølge min opskrift hedder den karamelstænger, men det synes jeg ikke passer til kagen. Jeg kalder den istedet for Maraboukage. Det synes jeg også lyder bedre. Jeg bagte kagen i sidste uge, da jeg skulle have den med på arbejde. Og heldigvis var mine kolleger også ret vilde med den, så det var en klar succes.

Hvis I en dag får lyst til en rigtig usund men hammer lækker kage, så synes jeg helt klart at I skal prøve den her kage. Og husk og brug Marabouchokolade. Jeg har nemlig prøvet med billigere chokolade, og det var altså ikke nær så godt. Nå, men her kommer opskriften…

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g. smør eller margerine
  • 140 g. farin
  • 1 æggeblomme
  • 300 g. hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. Marabou-mælkechokolade
  • Kokosmel til at pynte med
  • Smør eller margerine til bradepanden

SÅDAN GØR DU:

  1. Rør fedtstof og farin godt sammen.
  2. Bland æggeblommen i.
  3. Tilsæt mel og vaniljesukker og arbejd det hele sammen til en dej.
  4. Bred dejen ud i en smurt bradepande (Ca. 30 x 20 cm).
  5. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min.
  6. Bræk chokoladen i små stykker og læg stykkerne på den varme kage. Når stykkerne smelter, så smørres det ud over kagen.
  7. Drys herefter kokosmel på kagen.
  8. Lad kagen køle af indtil chokoladen er stivnet, og sker den herefter ud i små firkanter.
  9. Så er din maraboukage klar til at blive spist! :-)
Share:
Previous Post Next Post

Relaterede indlæg

2 Comments

  • Reply Stine / Lille My

    Lækkert! :D

    1. november 2017 at 13:05
  • Reply Eline Tychsen

    Shit den lyder lækker! Den skal prøves :D

    1. november 2017 at 21:41
  • Leave a Reply